Turleiarkurs for ungdom

Kurs

Fra dato
27. november kl. 08:00
Til dato
28. november kl. 17:00
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Ungdom
Arrangører
Kvinnherad Turlag, Bergen og Hordaland Turlag
Turområde
Folgefonna (se kart)
Dette arrangementet er over!

Vi gler oss til å arrangera turleiarkurs for ungdom. Saman med DNT Ung i Bergen og Hordaland turlag og Kvinnherad Turlag, arrangerer vi igjen grunnleggande turleiarkurs. Dette er eit kurs for deg som vil ta med andre på tur, bli trygg på orientering og lære basiskunnskap om friluftsliv. 

PROGRAM

DNT sitt grunnleggjande turleiarkurs gir deg kompetanse til å lede fellesturar i lavlandet/nærmiljøet heile året. Kurset er første trinn i DNT si turleiarutdanning og omfattar også DNT sitt ambassadørkurs. 

Varighet: 15 timar fordelt på to dagar (laurdag-søndag). 

Opptakskrav: for opptak til kurset krevst gjennomført ambassadørkurs (på nett) og god generell turkunnskap. Deltakarane bør vera over 16 år. 

Temaer på kurset:
Kart og kompass, orientering, turleiarrolla, gruppedynamikk, naturkunnskap, pakking og bekledning, mat på tur med grupper, bål og leirplass, turleiarsekken, samt DNT ambassadørkurs.

Organisering: forelesning, praktiske og teoretiske øvingar, gruppearbeid, individuelle oppgåver. Det meste føregår utandørs. 

Etter endt kurs skal deltakarane ha:
-  God praktisk og teoretisk kunnskap om turleiing 
-  God generell turkunnskap
-  God kunnskap om turutstyr, turbekledning og mat/drikke på tur
-  Grunnleggande orienteringsferdigheter

I forkant av kurset skal alle deltakarar førebu 5 min presentasjon om eit tema eller førebu ein kompetansehevande aktivitet for alle. 

Ambasssadørkurs i forkant   Innføring i DNT/ Bergen og Hordaland Turlag / Kvinnherad turlag som organisasjon. Kurset gjennomføres digitalt. Deltakarane får link til dette etter påmelding. 

Teorikveld (vert avtalt i samråd med deltakarane. Møtet vert fysisk eller på Teams)  Då vil de få informasjon om sjølve turleiarkurset, kva det inneheld og korleis programmet for kurshelga blir. De vil få utdelt Turlederboka og kart over området. Det blir teoretisk og praktisk gjennomgang i kart / kompass og turplanlegging på kartet. De vil få informasjon om kva de treng å ta med til kurshelga og kva de må førebu dykk på.

Oppmøte turleiarkurs laurdag 27.november om morgonen, etter nærmare avtale med kursleiarar. Kurset vert avslutta sundag 28.november ca. kl. 17.00. Det er overnatting som del av kurset og deltakarane skal planlegga og organisera fellesmåltidene i grupper. 

Kursstad: Stad for kurset kjem vi tilbake til, men vi startar med ein teorigjennomgang og elles vil det meste føregå  utandørs i terrenget. Klede og sko etter tilhøva. 

Kursplan: Se veiledende modulplan her. 

Litteratur til kurset: Turlederboka får dere på kurset.

Anbefalte nettsider og litteratur for meir innsikt og kunnskap:
Bergen og Hordaland Turlag sin årsberetning
Bergen og Hordaland Turlag sine nettsider
Turistforeningen sine nettsider

Les mer om Lov om friluftslivet 
Les mer om allemannsretten.
Gjør deg kjent med turisforeningens turplanlegginsverktøy - UT.no
OPPTUR Hordaland - en flott turbok med noen av de fineste turene i Hordaland
Byfjellene: mangfold og hytteliv
Vilt, vått og vakkert 1890 - 2005 (BHT historie)
Vil, vått og vakkert 2006 - 2015 (BHT historie)

Generelle vilkår: Les generelle vilkår før du melder deg på turen.

Utstyr: Møt opp i turklær som høver for årstid og temperatur. Ta utgangspunkt i pakkeliste for sommerfjellet. Alle må ta med kart (Dette får dere på informasjonsmøte) og kompass, liggeunderlag, vindtett og vanntett jakke og bukse er et must, fjellstøvler og en god sekk. 

Mat: Kvar enkelt tar med seg god niste og termos med varm drikke. Gjerne litt ekstra frukt eller snacks til  påfyll i løpet av dagen. Vi lagar til felles middag laurdag, frukost og lunsj sundag.

Medlemsskap: Det kreves medlemskap for å delta på dette kurset. Meld deg inn her, dersom du ikke er medlem. 

Instruktørar: Anne Kari Enes, tlf. 95196467, Inger Langeland og Kaspar Skjulhaug. 

Spørsmål?

Ta kontakt med enesannekari@gmail.com eller tlf. 951 96 467

Turleiarkurs for ungdom

Vi gler oss til å arrangera turleiarkurs for ungdom. Saman med DNT Ung i Bergen og Hordaland turlag og Kvinnherad Turlag, arrangerer vi igjen grunnleggande turleiarkurs. Dette er eit kurs for ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Kaspar Skjulhaug
  • Inger Langeland
  • Anne Kari Walborg Enes