Seniortur - Postvegen Husnes-Herøysund

24. februar kl. 10:00 - 13:00
Seniorer
Seniorgruppa i Kvinnherad, Bergen og Hordaland Turlag , Kvinnherad Turlag

• Det blir obligatorisk påmelding for alle turar.
    Dette skjer via den raude knappen på sida for kvar turomtale (turlaget si heimeside).
    (Ta kontakt med turleiaren dersom du har problem med påmelding via nettet eller dersom du vil melda deg av etter ei påmelding).
  • Vi set ei grense på 20 deltakarar for kvar tur.
  • Det blir ikkje samordning av transport, kvar deltakar må sjølv koma seg til startpunktet for turen.
  • Ved frammøte blir det namneopprop, vi har krav om å ha kontroll over kven som er med.
  • Ved frammøte og på sjølve turen må alle halda minimumsavstand på 1 meter til andre personar.
  • Kvar deltakar må ha god allmentilstand og ha med seg håndsprit.

Denne dagen blir det ein tur på den nordre delen av postvegen i Kvinnherad, ein del av "Den Stavangerske Posttour".

Vi startar v/ Hydro og går Postvegen forbi SIM kor vi føl asfaltert veg fram til Langgåt, der vi går inn på Postvegen att. Det blir eit par kneikar opp mot Kolasletta, ein gamal husmannsplass, deretter vidare til Raudsteinskleivane.

Det vert ny vegkryssing ved lokala til Kvinnherad AMCAR-klubb (det gamle bosbrenneriet), og her høver det å ta ein liten kaffipause.
Herfrå er det ikkje så langt fram til Herøysundet der vi går heilt ned til bryggja der posten vart frakta vidare med båt nordover til Bergen.

VEL MØTT, turen er open for alle, her er det ingen som spør om alder... 😊

• Frammøte:   Ved Hydro Husnes kl. 10.00.
  • Turkarakter: GRØN - Lett
  • Turavgift:      Ingen
  • Turleiarar:     Helen Sandvik Røssland og Elin Hvidsten Lien
  • Vandringa:
    • Distanse: 6 km
    • Høgdeskilnad: 80 meter
    • Tidsbruk: 2 timar + pausar

Seniortur - Postvegen Husnes-Herøysund

På grunn av korona-retningsliner frå DNT og FHI, må vi gjera nokre tiltak ved gjennomføring av turane våre: Det blir obligatorisk påmelding for alle turar. Dette skjer via den raude knappen på ...

• Helen Sandvik Røssland
  • Tlf. 993 59929